Sałatka z kaszą jaglaną, oliwkami i zieloną papryką

Sałatka z serii tych szybkich, bo właśnie takie lubicie najbardziej i takie przepisy - zdrowe, kolorowe, różnorodne, łatwe w przygotowaniu, ale i w miarę szybkie staram się Wam jak najczęściej dostarczać udowadniając, że zdrowe odżywianie się nie musi wiązać się ze staniem "przy garach".

A jeśli chcesz się o tym jeszcze lepiej przekonać zapraszam Cię tutaj do wzięcia udziału w moim autorskim projekcie "Odczaruj dietę z Kuchnią Czarów". 

Składniki:
  • 3/4 szklanki (135g) kasza jaglanej
  • ok. 150g zielonego, gruntowego ogórka
  • 7 szt. czarnych oliwek
  • 10 szt. pomidorków koktajlowych
  • 0,5 szt. (ok. 70g) zielonej papryki
  • 6 łyżek kukurydzy konserwowej
  • przyprawy: czubryca zielona (ok. 2 łyżeczki)
Kaloryczność całej miseczki sałatki to ok. 698 kcal
11,5 % tłuszczu
76,0 % węglowodanów
12,5 % białka
Zawartość błonnika ok: 14,4 g.
 


Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ogórki i paprykę pokrój w kostkę, oliwki w paseczki, pomidorki przekrój na cztery części. Dodaj do ugotowanej kaszy razem z kukurydzą.
Dopraw czubrycą zieloną i dokładnie wymieszaj.