Pasta a'lla pesto z liści rzodkiewki
Takie zielone pesto świetnie sprawdzi się w formie pasty kanapkowej lub jako dodatek do makaronu np. z mrożonym mixem warzyw. Przepis w nurcie no waste, czyli jak wykorzystać wszystkie części rzodkiewek.
Składniki:
Kaloryczność pasty to ok. 557 kcal
78,8 % tłuszczu
6,7 % węglowodanów
14,5 % białka
Zawartość błonnika ok: 5,8 g.
Słonecznik podpraż na suchej patelni. Do kielicha blendera wrzuć wszystkie składniki i zblenduj.
Składniki:
- liście z 10 rzodkiewek
- 3 łyżki (ok. 30g) nasion słonecznika
- 1 ząbek czosnku
- 2,5 łyżki oliwy z oliwek
- 65g sera typu "Feta"
Kaloryczność pasty to ok. 557 kcal
78,8 % tłuszczu
6,7 % węglowodanów
14,5 % białka
Zawartość błonnika ok: 5,8 g.
Słonecznik podpraż na suchej patelni. Do kielicha blendera wrzuć wszystkie składniki i zblenduj.