Kokosowo-bananowy budyń jaglany [wegański, bez glutenu, bez laktozy]
Budyniu w takim smaku nie dostaniesz w wersji "z paczki". Mam nadzieję, że będzie to jeden z argumentów żeby go spróbować.
Składniki na 2 porcje (2 kokilki o średnicy 10cm):
25,5 % tłuszczu
66 % węglowodanów
8,5 % białka
Ugotowaną wg. przepisu na opakowaniu kaszę jaglaną (60 g.) zalej napojem roślinnym (3/4 szklanki). Dodaj banana (1 szt.) i wiórki kokosowe (2 łyżki). Zblenduj całość na gładki krem (użyj do tego ręcznego blendera) i przelej do kokilek.
Składniki na 2 porcje (2 kokilki o średnicy 10cm):
- 60 g kaszy jaglanej (przed ugotowaniem)
- 3/4 szklanki napoju migdałowego
- 1 banan
- 2 łyżki wiórków kokosowych
66 % węglowodanów
8,5 % białka
Zawartość błonnika ok: 1,8 g.
Ugotowaną wg. przepisu na opakowaniu kaszę jaglaną (60 g.) zalej napojem roślinnym (3/4 szklanki). Dodaj banana (1 szt.) i wiórki kokosowe (2 łyżki). Zblenduj całość na gładki krem (użyj do tego ręcznego blendera) i przelej do kokilek.