Kokosowo-bananowy budyń jaglany [wegański, bez glutenu, bez laktozy]

Budyniu w takim smaku nie dostaniesz w wersji "z paczki".  Mam nadzieję, że będzie to jeden z argumentów żeby go spróbować.



Składniki na 2 porcje (2 kokilki o średnicy 10cm):
  • 60 g kaszy jaglanej (przed ugotowaniem)
  • 3/4 szklanki napoju migdałowego
  • 1 banan
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
Kaloryczność 1 porcji to ok. 238 kcal

25,5 % tłuszczu
66 % węglowodanów
8,5 % białka
Zawartość błonnika ok: 1,8 g.

Ugotowaną wg. przepisu na opakowaniu kaszę jaglaną (60 g.) zalej napojem roślinnym (3/4 szklanki). Dodaj banana (1 szt.) i wiórki kokosowe (2 łyżki). Zblenduj całość na gładki krem (użyj do tego ręcznego blendera) i przelej do kokilek.