Burak na rukoli posypany fetą i ziarnami słonecznika
Szybka i prosta w przygotowaniu sałatka, która swoim wyglądem zachęca do zjedzenia! Smaki idealnie się ze sobą komponują.
Składniki na 1 porcję:
Kaloryczność porcji to ok. 298 kcal
65,5 % tłuszczu
16,5 % węglowodanów
18 % białka
Zawartość błonnika ok: 2,8 g.
Buraka ugotuj tradycyjnie/na parze lub upiecz w folii (najlepiej przy okazji pieczenia czegoś innego).
Umyj i osusz rukolę. Wyłóż na talerz.
Obranego buraka pokrój na półksiężyce i wyłóż na rukolę.
Posyp pokruszoną fetą. Skrop oliwą.
Słonecznik podpraż na patelni i posyp całość.
Składniki na 1 porcję:
- 1 ugotowany lub upieczony burak (ok. 120 g.) (opcjonalnie gotowy ugotowany, który możesz kupić w sklepie)
- garść rukoli
- ok. 1/4 opakowania sera typu feta (ok. 50 g.)
- 1 łyżka ziaren słonecznika
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Kaloryczność porcji to ok. 298 kcal
16,5 % węglowodanów
18 % białka
Zawartość błonnika ok: 2,8 g.
Buraka ugotuj tradycyjnie/na parze lub upiecz w folii (najlepiej przy okazji pieczenia czegoś innego).
Umyj i osusz rukolę. Wyłóż na talerz.
Obranego buraka pokrój na półksiężyce i wyłóż na rukolę.
Posyp pokruszoną fetą. Skrop oliwą.
Słonecznik podpraż na patelni i posyp całość.