Pasta z suszonych pomidorów do kanapek

Przepis dla wszystkich fanów "smarowideł" i past do chleba. Tylko 2 składniki! Absolutnie prosty i szybki w wykonaniu przepis. Jestem przekonana, że zasmakuje całej rodzinie.



Składniki:
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 10 suszonych pomidorów w oleju
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano, czosnek niedźwiedzi

Kaloryczność pasty to ok. 670 kcal 

39,5 % tłuszczu
43    % węglowodanów
17,5 % białka

Zawartość błonnika ok:  30,5 g.

Odsączoną fasolę wrzuć do miski, dodaj pomidory z odrobiną oleju ze słoiczka. Dodaj przyprawy i zmiksuj na gładką masę.
Pastę możesz przechowywać do 4 dni w lodówce.

Przepis pochodzi z książki "Insulinooporność w polskiej kuchni" (klik).