Pasta z suszonych pomidorów do kanapek
Przepis dla wszystkich fanów "smarowideł" i past do chleba. Tylko 2 składniki! Absolutnie prosty i szybki w wykonaniu przepis. Jestem przekonana, że zasmakuje całej rodzinie.
Składniki:
Kaloryczność pasty to ok. 670 kcal
39,5 % tłuszczu
43 % węglowodanów
17,5 % białka
Zawartość błonnika ok: 30,5 g.
Odsączoną fasolę wrzuć do miski, dodaj pomidory z odrobiną oleju ze słoiczka. Dodaj przyprawy i zmiksuj na gładką masę.
Pastę możesz przechowywać do 4 dni w lodówce.
Przepis pochodzi z książki "Insulinooporność w polskiej kuchni" (klik).
Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 10 suszonych pomidorów w oleju
- przyprawy: sól, pieprz, oregano, czosnek niedźwiedzi
Kaloryczność pasty to ok. 670 kcal
39,5 % tłuszczu
43 % węglowodanów
17,5 % białka
Zawartość błonnika ok: 30,5 g.
Odsączoną fasolę wrzuć do miski, dodaj pomidory z odrobiną oleju ze słoiczka. Dodaj przyprawy i zmiksuj na gładką masę.
Pastę możesz przechowywać do 4 dni w lodówce.
Przepis pochodzi z książki "Insulinooporność w polskiej kuchni" (klik).