Wegańskie placuszki kokosowo-bananowe (bez glutenu i laktozy)
Przepis, na który wiele z Was czekało - wegańskie, bez glutenu, bez laktozy placuszki kokosowo-bananowe idealne do lunchboxa 😊
Składniki (9 sztuk):
49,3 % tłuszczu
45,2 % węglowodanów
5,5 % białka
Zawartość błonnika ok: 6,5 g.
Płatki owsiane "zmiel" blenderem. Rozgnieć banana. Dokładnie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki.
Smaż na oleju na rozgrzanej patelni z obydwóch stron na rumiany kolor. Po upieczeniu odłóż na ręcznik papierowy.
Placuszki możesz jeść na ciepło i na zimno. Przechowuj je w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku do 2 dni.
Składniki (9 sztuk):
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 60 g. płatków (u mnie połowa owsianych górskich i połowa żytnich)
- 1 banan
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 2 łyżki oleju do smażenia (im mniej tym lepiej - u mnie tyle akurat wyszło)
45,2 % węglowodanów
5,5 % białka
Zawartość błonnika ok: 6,5 g.
Płatki owsiane "zmiel" blenderem. Rozgnieć banana. Dokładnie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki.
Smaż na oleju na rozgrzanej patelni z obydwóch stron na rumiany kolor. Po upieczeniu odłóż na ręcznik papierowy.
Placuszki możesz jeść na ciepło i na zimno. Przechowuj je w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku do 2 dni.