Chrupiące gofry bez glutenu i laktozy
Amatorzy gofrów mogą spać spokojnie - na diecie bezglutenowej i\lub bezlaktozowej również przygotujesz je pyszne i chrupiące !
Składniki (6 sztuk):
61 % tłuszczu
33 % węglowodanów
6 % białka
Zawartość błonnika ok: 0,6 g.
Rozgrzej gofrownicę.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Pozostałe składniki dokładnie zmiksuj, a następnie dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Piecz w gofrownicy aż się zarumienią z obydwóch stron. Koniecznie jedz zaraz po upieczeniu - są wtedy przepysznie chrupiące.
Składniki (6 sztuk):
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru
- 1/4 szklanki oleju
- 1 jajo rozm. M
33 % węglowodanów
6 % białka
Zawartość błonnika ok: 0,6 g.
Rozgrzej gofrownicę.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Pozostałe składniki dokładnie zmiksuj, a następnie dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Piecz w gofrownicy aż się zarumienią z obydwóch stron. Koniecznie jedz zaraz po upieczeniu - są wtedy przepysznie chrupiące.