FIT gulasz po węgiersku
Rozgrzewający FIT gulasz po węgiersku. Brzmi pracochłonnie? Ten obiad przygotujesz w bardzo krótkim czasie! Sprawdź koniecznie :)
Składniki (4 porcje):
Kaloryczność 1 porcji to ok. 517 kcal
27 % tłuszczu
40 % węglowodanów
33 % białka
Zawartość błonnika ok: 5,9 g.
Ugotuj kaszę al dente.
Natkę lub szczypiorek (nie miałam dlatego nie zdziw się, że nie widać tego zielonego elementu na zdjęciu) posiekaj i wymieszaj z ugotowaną kaszą.
Mięso oczyść, pokrój w kostkę, natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przypraw paprykami, solą i pieprzem.
Na głęboką patelnię wlej oliwę - zeszklij cebulę, dodaj mięso, pokrojone w kosteczkę papryki, suszoną cebulę i duś około 5 minut mieszając. Następnie dodaj pomidory, liście laurowe i ziela angielskie. Duś wszystko razem, na koniec dodaj kaszę i dokładnie wymieszaj.
Przepis pochodzi z książki "Insulinooporność. Szybkie dania." - klik
Składniki (4 porcje):
- 600 g mięsa z polędwiczki wieprzowej
- 200 g kaszy gryczanej
- 2 puszki pomidorów
- 1 papryka żółta
- 1 papryka zielona
- 1 papryka czerwona
- 2 cebule
- 2 duże lub 4 małe ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 1 pęczek natki pietruszki lub szczypiorku
- przyprawy: 1 łyżka suszonej cebuli, szczypta papryki słodkiej, ostrej i wędzonej, sól, pieprz, 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie
Kaloryczność 1 porcji to ok. 517 kcal
40 % węglowodanów
33 % białka
Zawartość błonnika ok: 5,9 g.
Ugotuj kaszę al dente.
Natkę lub szczypiorek (nie miałam dlatego nie zdziw się, że nie widać tego zielonego elementu na zdjęciu) posiekaj i wymieszaj z ugotowaną kaszą.
Mięso oczyść, pokrój w kostkę, natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przypraw paprykami, solą i pieprzem.
Na głęboką patelnię wlej oliwę - zeszklij cebulę, dodaj mięso, pokrojone w kosteczkę papryki, suszoną cebulę i duś około 5 minut mieszając. Następnie dodaj pomidory, liście laurowe i ziela angielskie. Duś wszystko razem, na koniec dodaj kaszę i dokładnie wymieszaj.
Przepis pochodzi z książki "Insulinooporność. Szybkie dania." - klik