Lekka pasta jajeczna ze szczypiorkiem bez majonezu
Pyszna i lekka pasta jajeczna na serku wiejskim (zaskoczę Cię! tak, można ją zrobić bez dodatku majonezu) z dodatkiem szczypiorku. Pyszności :)
Składniki (1 porcja tj. 2 kanapki):
- 4 kromki chrupkiego chlebka
- 1 jajo ugotowane na twardo
- 1 łyżka serka wiejskiego
- 1/4 łyżeczki musztardy
- 1/2 łyżki posiekanego szczypiorku
Kaloryczność 1 porcji (2 kanapki) to ok. 175 kcal
50 % węglowodanów
22 % białka
Zawartość błonnika ok: 1,8 g.
Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj z pozostałymi składnikami. Pastą posmaruj kromkę chleba i przykryj drugą tworząc kanapkę.