Lekka pasta jajeczna ze szczypiorkiem bez majonezu

Pyszna i lekka pasta jajeczna na serku wiejskim (zaskoczę Cię! tak, można ją zrobić bez dodatku majonezu) z dodatkiem szczypiorku. Pyszności :)



Składniki (1 porcja tj. 2 kanapki):
  • 4 kromki chrupkiego chlebka
  • 1 jajo ugotowane na twardo
  • 1 łyżka serka wiejskiego
  • 1/4 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżki posiekanego szczypiorku

Kaloryczność 1 porcji (2 kanapki) to ok. 175 kcal

28 % tłuszczu
50 % węglowodanów
22 % białka

Zawartość błonnika ok: 1,8 g.

Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj z pozostałymi składnikami. Pastą posmaruj kromkę chleba i przykryj drugą tworząc kanapkę.