Extra kokosowe kuleczki
Extra kokosowe kuleczki, które przygotujesz w mniej niż pół godziny (łącznie z pieczeniem) i od razu możesz podać do kawy. Duet idealny!
Składniki na 20 kuleczek:
- 40 g mąki pszennej np. tortowej
- szczypta soli
- 225 g wiórków kokosowych
- 175 ml mleka skondensowanego z puszki słodzonego
- aromat waniliowy
25 % węglowodanów
6 % białka
Zawartość błonnika ok: 2,6 g.
Wymieszaj ze sobą suche składniki: przesianą mąkę, sól, wiórki kokosowe. Dodaj mleko, kilka kropel aromatu waniliowego. Dokładnie wymieszaj. Zwilżonymi wodą dłońmi formuj małe kulki i układaj obok siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz około 12-14 minut w temperaturze 180 st. C.
Co najważniejsze - już po około 3 minutach od wyciągnięcia z piekarnika można się nimi zajadać! Z umiarem, oczywiście ;).