Mango Lassi - koktajl z mango na bazie jogurtu greckiego i wody
Moja historia z mango lassi jest szybka i prosta. W cateringu, do którego mam na co dzień dostęp można taki napój kupić gotowy w butelce. Kupiłam raz i naprawdę mi zasmakował. Stwierdziłam, że mogę przygotować taki koktajl sama, w domu. Oficjalna wersja jest taka, że chciałam poznać nowy przepis, ale nie ukrywajmy - jak na oszczędną poznaniankę przystało doszłam też do wniosku, że taniej będzie zrobić go samemu ;).
Kupiłam więc i drugi raz żeby sprawdzić skład i tak oto powstało moje własne mango lassi, w którym nie ma (a w tym butelkowanym były takie składniki) cukru, kwasku cytrynowego, ani barwnika.
Pysznie i zdrowo, zapraszam do wypróbowania. Robi się błyskawicznie!!
Składniki:
Miąższ z mango, jogurt, wodę i miód umieść w blenderze. Miksuj dość długo na małych obrotach, aby uzyskać gładką konsystencję.
Kupiłam więc i drugi raz żeby sprawdzić skład i tak oto powstało moje własne mango lassi, w którym nie ma (a w tym butelkowanym były takie składniki) cukru, kwasku cytrynowego, ani barwnika.
Pysznie i zdrowo, zapraszam do wypróbowania. Robi się błyskawicznie!!
Składniki:
- 1 dojrzałe mango
- 1 szklanka jogurtu greckiego
- pół szklanki wody mineralnej, niegazowanej
- 1 łyżka miodu
Z podanych składników przygotujesz 2 szklanki koktajlu.
Kaloryczność 1 porcji to ok. 186 kcal
Przewidywana zawartość*:
Kaloryczność 1 porcji to ok. 186 kcal
Przewidywana zawartość*:
- białka 5 g (11,4 %)
- tłuszczu 2,5 g (12,3 %)
- węglowodanów 37 g (76 %)
- błonnika 2,5 g
*
przewidywana ze względu na występujące różnice pomiędzy poszczególnymi
produktami