Domowa surówka z kapusty pekińskiej

Prosta, domowa surówka, której na pewno się nie oprzesz. Świetnie pasuje np. do duszonego mięsa i ziemniaków w formie puree.              



Składniki (6 porcji):
  • 500 g. kapusty pekińskiej
  • 2 szt. marchewki
  • 200 g. kukurydzy konserwowej
  • 4 łyżki majonezu
  • przyprawy: czubryca zielona

Kaloryczność 1 porcji to ok. 171 kcal 

72,5 % tłuszczu
21,7 % węglowodanów
  5,8 % białka

Zawartość błonnika ok:  4 g.

Kapustę obierz z zewnętrznych liści. Pozostałe umyj i posiekaj.
Marchewkę obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Wymieszaj kapustę i marchewkę ze sobą. Dodaj kukurydzę z puszki, majonez i przyprawy. Dokładnie wymieszaj.