Domowa surówka z kapusty pekińskiej
Prosta, domowa surówka, której na pewno się nie oprzesz. Świetnie pasuje np. do duszonego mięsa i ziemniaków w formie puree.
Składniki (6 porcji):
Kaloryczność 1 porcji to ok. 171 kcal
72,5 % tłuszczu
21,7 % węglowodanów
5,8 % białka
Zawartość błonnika ok: 4 g.
Kapustę obierz z zewnętrznych liści. Pozostałe umyj i posiekaj.
Marchewkę obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Wymieszaj kapustę i marchewkę ze sobą. Dodaj kukurydzę z puszki, majonez i przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
Składniki (6 porcji):
- 500 g. kapusty pekińskiej
- 2 szt. marchewki
- 200 g. kukurydzy konserwowej
- 4 łyżki majonezu
- przyprawy: czubryca zielona
Kaloryczność 1 porcji to ok. 171 kcal
72,5 % tłuszczu
21,7 % węglowodanów
5,8 % białka
Zawartość błonnika ok: 4 g.
Kapustę obierz z zewnętrznych liści. Pozostałe umyj i posiekaj.
Marchewkę obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Wymieszaj kapustę i marchewkę ze sobą. Dodaj kukurydzę z puszki, majonez i przyprawy. Dokładnie wymieszaj.