Surówka z białej kapusty i koperku

Autor: | 01 lipca 2 komentarzy
Dziecinnie prosta, szybka, pyszna surówka, idealna do obiadu w taką pogodę jak dzisiaj.


Składniki na 1 miskę (około 4 porcje; na zdjęciu 1 porcja):
 
Kapusta biała - ok. 1/4 małej sztuki - 500g
Koperek - 1 pęczek
Musztarda - 1 łyżka
Majonez - 2 łyżki 


Kaloryczność 1 porcji to ok. 136kcal
* Przewidywana zawartość:
białka 2,8g
tłuszczu 10,5g
węglowodanów 11,1g
błonnika 3,5g
* przewidywana ze względu na występujące różnice pomiędzy poszczególnymi produktami



Kapustę i koperek drobno posiekaj i wymieszaj w misce. W małej miseczce wymieszaj majonez z musztardą. Dodaj sos do kapusty, mieszając połącz składniki.
W wersji bardziej dietetycznej od tej zamiast majonezu możesz dodać oliwę z oliwek.

Nowszy post Starszy post Strona główna

2 komentarze: