Sałatka z selerem konserwowym

Autor: | 20 czerwca 4 komentarzy
Dzisiaj przybywam do Was z sałatką, którą po prostu uwielbiam. Delikatnie miękki żółty serek w kostkach, do tego wyrazisty smak przypraw, to chyba jest to :).

Spróbujcie i dajcie znać, co Wy sądzicie!

Ilość 1 porcji uzależniona jest od tego ile tak naprawdę sobie na talerz nałożymy, ale przyjmuję, że miseczka (taka jak na poniższym zdjęciu), wystarcza na około 4-5 porcji.



Składniki na 1 miseczkę (jak na zdjęciu powyżej):
 

Seler konserwowy - 1 Porcja (słoiczek)
Ser żółty - 220g
Szynka konserwowa - 220g
Majonez - 2 łyżki (50g)
Kukurydza, konserwowa - 1 Porcja (puszka)


Kaloryczność 1 porcji to ok. 307kcal
* Przewidywana zawartość:
białka 20g
tłuszczu 20,5g
węglowodanów 12,2g
błonnika 2,4g
* przewidywana ze względu na występujące różnice pomiędzy poszczególnymi produktami


Ser i szynkę pokrój w kosteczkę, dodaj odsączonego selera konserwowego i odsączoną kukurydzę - wymieszaj razem z przyprawami (np. czubrycą zieloną -sprawdzone!). Dodaj majonez i dokładnie wymieszaj.

Smacznego!
Nowszy post Starszy post Strona główna

4 komentarze:

  1. i jak tu nie wierzyć w "czarodziejski przekaz"wlaśnie kupilam wszystko na tą salateczkę!!!!bo mialam zamiar ją zrobić--nie ma to jak geny

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedyś taką sałatkę robiłam dziękuję za przypomnienie jutro na pewno będzie zrobiona

    OdpowiedzUsuń
  3. ja jeszcze dodawałam ananas z puszki pokrojony w kosteczkę

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z ananasem pewnie też będzie dobra, chociaż mi on najbardziej pasuje do sałatki z ryżem i kurczakiem :)

      Usuń