Surówka z kalarepy, marchwi i jabłka
Może to tylko moje wrażenie, ale wydaje mi się, że kalarepę większość ludzi je wyłącznie na zimno, chrupiąc ją jak rzodkiewkę. Ja sama nie jestem fanką tego warzywa, dlatego wersja surówkowa dużo bardziej mi odpowiada.
Składniki:
* 1 kalarepa
* 1 duża marchew
* 1 jabłko
* 1 łyżka jogurtu naturalnego
* 1 duża marchew
* 1 jabłko
* 1 łyżka jogurtu naturalnego
* 1 łyżeczka octu winnego / oliwy z oliwek
* sól, pieprz
Kaloryczność to ok. 170 kcal
* Przewidywana zawartość:
białka 6,32 g
tłuszczu 1,89 g
węglowodanów 41,88 g
błonnika 10,47 g
*
przewidywana ze względu na występujące różnice pomiędzy poszczególnymi
produktami