Mrożona kawa marcepanowa

Autor: | 14 września 3 komentarzy
Tym razem zapraszam Was na mrożoną kawę marcepanową. Przepis absolutnie spontaniczny, ale efekt bardzo ciekawy. :)

Składniki na 2 szklanki:

Mleko 2% tłuszczu - 300ml
Masa marcepanowa - 35g
Cukier o smaku capuccino - 2 łyżeczki
Kawa rozpuszczalna - 2 łyżeczki
Kostki lodu - 7szt
Płatki migdałowe - 1 łyżka


Kaloryczność 1 szklanki to ok. 210 kcal
* Przewidywana zawartość:
białka 8,1g
tłuszczu 11,4g
węglowodanów 19,3g
błonnika 0,6g
* przewidywana ze względu na występujące różnice pomiędzy poszczególnymi produktami

Mleko podgrzej w garnuszku razem z masą marcepanową, dodaj cukier i kawę - dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia. Następnie wrzuć kostki lodu i zblenduj wszystko razem.
Płatki migdałów upraż na suchej patelni i posyp nimi kawę w szklankach.

Cukier do przygotowania tego dania otrzymałam od firmy Eko Maja.

Nowszy post Starszy post Strona główna

3 komentarze:

  1. Marcepanowa mówisz? Ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cukier o smaku cappuccino? Interesujące :) A skąd bierze się ta pianka na górze? :0

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. powstała po zblendowaniu :) ale niestety szybko opadała ;)

      Usuń