Tofu w czarnym sezamie

Nie jestem jeszcze ekspertem w przygotowywaniu tego dania, ale za każdym razem jest troszkę lepiej :)
Dzisiaj zapraszam na tofu w czarnym sezamie.


Składniki na porcję jak na zdjęciu:


Tofu - 1 opakowanie, 200g
Mąka, bułka tarta, czarny sezam - do obtoczenia
Żółtko - 1 szt
Sos sojowy
Olej
przyprawy: kolendra, pieprz


Plastry tofu ułóż na półmisku, posyp świeżo zmielonym pieprzem, skrop sosem sojowym i odstaw na około pół godziny. Obtocz w mące, później w żółtku wymieszanym z kolendrą, a na końcu w bułce tartej i czarnym sezamie. Smaż na oliwie z oliwek delikatnie przekładając z jednej na drugą stronę.
Smacznego!

Czarny sezam do przygotowania tego dania otrzymałam od firmy Eko Maja.