SAŁATKA Z JAJKIEM I RZODKIEWKĄ

Bardzo szybka do przygotowania, smaczna, wyrazista sałatka. Robiłam po raz pierwszy, ale z pewnością nie ostatni :)


Składniki (2 porcje):

* 1 jajko na twardo
* łyżeczka posiekanej cebuli
* łyżeczka posiekanego szczypiorku
* 6 rzodkiewek
* 1,5 łyżki majonezu

Kaloryczność 1 porcji to ok. 87 kcal

* Przewidywana zawartość:
białka 3,5g
tłuszczu 7,7g
węglowodanów 2,3g
błonnika 1,1g

* przewidywana ze względu na występujące różnice pomiędzy poszczególnymi produktami


Jajko ugotuj na twardo, po ostygnięciu pokrój w kosteczkę. Rzodkiewki umyj i drobno pokrój. Wymieszaj jajko z rzodkiewkami oraz posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Dodaj majonez i według uznania przyprawy.