Ryż 'czerwono-pomarańczowy' z pomidorami z puszki i fasolą

Chciałabym zaprezentować Wam w pełni autorski przepis na obiad. Robiąc go miałam bardzo mało czasu, na zakupy też go nie było dlatego wykorzystałam zawartość swoich kuchennych szafek. Tak oto powstało danie z ryżem i warzywami, które w całym tym pędzie zdołałam sfotografować tylko w pojemniczku, w którym zabierałam je ze sobą do pracy. 
Danie wyszło naprawdę smaczne, a co najważniejsze bardzo pożywne.
Zapraszam :)


 Składniki:
* 100g ryżu
* 20g cebuli
* 1 ząbek czosnku
* 2 marchewki 
* 3 pieczarki 
* pomidory z puszki (400g)
* czerwona fasola z puszki
* olej

Kaloryczność porcji to ok. 408 kcal
* Przewidywana zawartość:
białka 15,4g
tłuszczu 11,1g
węglowodanów 60g
błonnika 13,3g
* przewidywana ze względu na występujące różnice pomiędzy poszczególnymi produktami


Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 
Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone w plastry pieczarki. Kiedy pieczarki będą już gotowe wlewamy pomidory z puszki i dodajemy pokrojone w plasterki marchewki. Redukujemy sos, jednocześnie sprawiając, że marchewki w tym czasie zmiękną. Na samym końcu dodajemy odsączoną fasolę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.