Mrożona kawa marcepanowa
Tym razem zapraszam Was na mrożoną kawę marcepanową. Przepis absolutnie spontaniczny, ale efekt bardzo ciekawy. :)
Składniki na 2 szklanki:
Mleko 2% tłuszczu - 300ml
Masa marcepanowa - 35g
Cukier o smaku capuccino - 2 łyżeczki
Kawa rozpuszczalna - 2 łyżeczki
Kostki lodu - 7szt
Płatki migdałowe - 1 łyżka
Masa marcepanowa - 35g
Cukier o smaku capuccino - 2 łyżeczki
Kawa rozpuszczalna - 2 łyżeczki
Kostki lodu - 7szt
Płatki migdałowe - 1 łyżka
Kaloryczność 1 szklanki to ok. 210 kcal
* Przewidywana zawartość:
białka 8,1g
tłuszczu 11,4g
węglowodanów 19,3g
błonnika 0,6g
*
przewidywana ze względu na występujące różnice pomiędzy poszczególnymi
produktami
Mleko podgrzej w garnuszku razem z masą marcepanową, dodaj cukier i kawę - dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia. Następnie wrzuć kostki lodu i zblenduj wszystko razem.
Płatki migdałów upraż na suchej patelni i posyp nimi kawę w szklankach.
Płatki migdałów upraż na suchej patelni i posyp nimi kawę w szklankach.
Cukier do przygotowania tego dania otrzymałam od firmy Eko Maja.