Sałatka z selerem konserwowym
Dzisiaj przybywam do Was z sałatką, którą po prostu uwielbiam. Delikatnie miękki żółty serek w kostkach, do tego wyrazisty smak przypraw, to chyba jest to :).
Spróbujcie i dajcie znać, co Wy sądzicie!
Ilość 1 porcji uzależniona jest od tego ile tak naprawdę sobie na talerz nałożymy, ale przyjmuję, że miseczka (taka jak na poniższym zdjęciu), wystarcza na około 4-5 porcji.
Spróbujcie i dajcie znać, co Wy sądzicie!
Ilość 1 porcji uzależniona jest od tego ile tak naprawdę sobie na talerz nałożymy, ale przyjmuję, że miseczka (taka jak na poniższym zdjęciu), wystarcza na około 4-5 porcji.
Składniki na 1 miseczkę (jak na zdjęciu):
Seler konserwowy - 1 Porcja (słoiczek)
Ser żółty - 220g
Szynka konserwowa - 220g
Majonez - 2 łyżki (50g)
Kukurydza, konserwowa - 1 Porcja (puszka)
Ser żółty - 220g
Szynka konserwowa - 220g
Majonez - 2 łyżki (50g)
Kukurydza, konserwowa - 1 Porcja (puszka)
Kaloryczność 1 porcji to
ok. 307kcal
* Przewidywana zawartość:
białka 20g
tłuszczu 20,5g
węglowodanów 12,2g
błonnika 2,4g
*
przewidywana ze względu na występujące różnice pomiędzy poszczególnymi
produktami
Ser i szynkę pokrój w kosteczkę, dodaj odsączonego selera konserwowego i odsączoną kukurydzę - wymieszaj razem z przyprawami (np. czubrycą zieloną -sprawdzone!). Dodaj majonez i dokładnie wymieszaj.
Smacznego!