Sałatka z rucolą i mozarellą

Kiedy na dworze jest taki skwar jak dzisiaj, każdy szuka zacienionego miejsca, w którym może sobie na spokojnie odpocząć. Nie sądzę żeby komukolwiek chciało się stać przy garach czy piekarniku i pichcić wymyślne dania. 
W taką pogodę świetnie sprawdzają się lekkie sałatki. 
Dzisiaj chcę zaproponować Wam sałatkę z rucolą, mozarellą i innymi warzywami. Robi się ją szybko, ma wyrazisty smak i jest naprawdę smaczna.


Składniki na miseczkę jak na zdjęciu:
* garść rucoli (ok. 65g)
* 1 kulka mozarelli
* 1/2 czerwonej papryki
* 1 średni pomidor
* 4 rzodkiewki
* łyżka oliwy z oliwek
Kaloryczność sałatki to ok. 436kcal
* Przewidywana zawartość:
białka 22,5g
tłuszczu 34,5g
węglowodanów 13,6g
błonnika 4,7g
* przewidywana ze względu na występujące różnice pomiędzy poszczególnymi produktami

Warzywa dokładnie myjemy, kroimy na małe kawałki według upodobania. Tak samo postępujemy z mozarellą. Skrapiamy oliwą z oliwek. Dodajemy ulubione przyprawy np. bazylię. Mieszamy.


Smacznego!

PS. zapraszam Was na funpage Kuchni Czarów na facebooku. Wystarczy kliknąć tutaj.