Grahamka z twarożkiem i szczypiorkiem
Bułka z twarożkiem i szczypiorkiem to śniadanie, które z
pewnością wielu z nas kojarzy się ze smakami dzieciństwa. Niektórzy porzucają
je na rzecz parówek czy innych śniadań „na szybko”, na szczęście nie wszyscy.
Twarożek gości na moich kanapkach dość często, dlatego tym
razem postanowiłam wprowadzić go również na bloga.
Kaloryczność
posiłku to ok. 360kcal
*
Przewidywana zawartość:
białka 19g
tłuszczu
12g
węglowodanów
47g
błonnika 4g
* przewidywana ze względu na występujące różnice pomiędzy
poszczególnymi produktami
Składniki:
* 1 bułka grahamka
(ok. 85g)
* 2 łyżeczki masła
(ok. 10g)
* ser twarogowy
półtłusty (ok. 70g)
* 1 łyżka jogurtu
naturalnego (ok. 20g)
* 1 łyżka posiekanego
szczypiorku
* szczypta soli
Twarożek mieszamy z
łyżką jogurtu i posiekanym szczypiorkiem dodając niewielką ilość soli, tak
przygotowany „obkład” przekładamy na bułkę cienko posmarowaną masłem.