Grahamka z twarożkiem i szczypiorkiem



Bułka z twarożkiem i szczypiorkiem to śniadanie, które z pewnością wielu z nas kojarzy się ze smakami dzieciństwa. Niektórzy porzucają je na rzecz parówek czy innych śniadań „na szybko”, na szczęście nie wszyscy.

Twarożek gości na moich kanapkach dość często, dlatego tym razem postanowiłam wprowadzić go również na bloga.




Kaloryczność posiłku to ok. 360kcal

* Przewidywana zawartość:
białka 19g
tłuszczu 12g
węglowodanów 47g
błonnika 4g

* przewidywana ze względu na występujące różnice pomiędzy poszczególnymi produktami



Składniki:
* 1 bułka grahamka (ok. 85g)
* 2 łyżeczki masła (ok. 10g)
* ser twarogowy półtłusty (ok. 70g)
* 1 łyżka jogurtu naturalnego (ok. 20g)
* 1 łyżka posiekanego szczypiorku
* szczypta soli

Twarożek mieszamy z łyżką jogurtu i posiekanym szczypiorkiem dodając niewielką ilość soli, tak przygotowany „obkład” przekładamy na bułkę cienko posmarowaną masłem.